Domotica

WAT BETEKENT DOMOTICA?
Het is een begrip dat staat voor het automatiseren van zowat alle comfortuitrusting binnen de woning.
Wat en hoe men wil automatiseren is voor elke woning en elk individu verschillend. Wat door de ene als al te gek wordt ervaren, is voor de andere misschien juist de ideale oplossing.

WAT IS DOMOTICA?
Bij het slapen gaan of het verlaten van de woning kunt u met één enkele knop alle lichten doven, terwijl oriëntatielichten op de overloop een veilige weg naar het toilet of buitendeur afbakenen. Hierbij gaan ook alle gevraagde stopcontacten (bvb waar men strijkt, in de keuken…) uit.

Sfeerverlichting wordt bijna nooit meer op volledige sterkte gebruikt wat het gezellig maakt en een serieuze besparing in verbruik oplevert.
In veel ruimtes kan de verlichting met een aanwezigheidssensor automatisch aangaan, zoals wc, berging, gang, traphal, dressing, garage... Dit betekent weer een serieuze besparing, omdat de lichten alleen aangaan wanneer het echt moet en automatich ook terug uitgaan als de ruimte verlaten is. Ook hier is het comfort alom.

Of een stapje verder; u kiest op het touchscreen een film en automatisch worden de lichten gedoofd, de verwarming een graadje hoger gezet, de zonneweringen gaan naar beneden indien nodig, de tv gaat aan en het dolbysurroundsysteem wordt ingeschakeld op de gewenste geluidssterkte, de film wordt opgestart.

Het is een soepel, gebruiksvriendelijk en energiebesparend systeem waar alle mensen gebruik van kunnen maken.

VOORDELEN VAN DOMOTICA IN HET ALGEMEEN
  • Energiebesparend
  • Meer comfort, veilig achterlaten van de woning